lørdag 1. september 2007

Pen norsk pokerinnsats

I dag spilles finalen av European Poker Tour i Barcelona. Denne EPT-turneringen viste nok en gang at Norge virkelig er å regne med blant toppnasjonene i poker. Norske spillere har i en årrekke vært i verdensklasse på nettet og spillere som Johnny Lodden og Annette Obrestad er allerede store pokerstjerner på nett. I de senere årene har resultatene også begynt å komme i vanlige turneringer. Lodden hadde en godt år på europatouren i fjor og Bjørn Erik Glenne vant som kjent EPT-turneringen i Barcelona i fjor der han sopte inn nær 700.000 € få måneder etter at han ble pokerproff.

I årets EPT-turnering i Barcelona var det ikke de mest meritterte spillerne som kom lengst, pokeresset Johnny Lodden røyk blant annet ut allerede første dag. Allikevel kom utrolig nok hele 8 norske spillere inn blant de 35 beste. Fjorårsvinner Glenne fikk den heller tvilsomme æren av å ryke først ut av de 8 norske spillerne som kom i pengene. Han var sikkert fornøyd med turneringen allikevel, 14.650€ eller nær 120.000 norske kroner gjør seg. Dessverre røk den ene etter den andre nordmannen etter dette og da spillet måtte avbrytes sent natt til lørdag var det bare en nordmann igjen, Trond Eidsvig fra Ålesund. Han er totalt ukjent for meg og det må betegnes som en stor overraskelse at han har kommet så langt selv om større bomber utvilsomt er detonert før i dette spillet før. Trond sitter nå med en medium stack etter å ha vært chipleader fredag kveld når det gikk over til 2 bord. Han dominerte det TV-sendte bordet sitt lenge og hadde over 900.000 chips sent fredags kveld. I en slik posisjon spiller en svært aggressiv og stjeler potter fra de som er shortstacked. Under en hånd der amerikaneren Adam Junglen hadde bettet så raiset Trond Eidsvig svært tøft med en bluffbet preflopp med QJ på hånden. Amerikaneren, som er en kjent skikkelse på PokerStars, synte og var all in med A10, floppet en ess og fikk dermed doblet stacken sin etter at turn og river gikk uten noe spess. Egentlig poker i et nøtteskall, en går fra himmel til helvete på en hånd. Eidsvig var plutselig barbert ned til en i mengden. Dersom Trond Eidsvig kommer til finalebordet blant de siste 8 i muligens sin første ETP-turnering vil det være en stor bombe - men større bomber har skjedd før i dette spillet.

Uansett artig med 8 nordmenn blant de 35 siste i en så stor turnering - norsk poker er i vinden! Endel kjendiser spiller også poker. Fotballspilleren Tomas Brolin var blant deltakerne i Barcelona, han har deltatt i slike turneringer før, men er utvilsomt ikke like stor i Poker som i fotball for å si det slik. En mer vellykket pokerspiller er sangeren
Patrick Bruel fra Frankrike. Han er blant de 13 siste i Barcelona som i dag kl. 15.30 skal kjempe om de 8 plassene rundt finalebordet. Den eksentriske briten Mark Teltscher er også med, jeg har opplevd han på nært hold og maken til skravlebøtte skal en lete lenge etter. Utrolig nok var han chipleader en stund. Denne fyren har en styrtrik far og jeg kunne fortalt noen ville historier om hvordan folk har forsøkt å loppe, og har loppet, denne mannen (evt. sponsoren hans...). Teltscher vant den 2. Europatouren i London 2005 og han ligger nå godt an til å nå finalebordet i Barcelona - miraklenes tid er ikke over.

Når de omsider har kommet ned til 8 spillere slik at finalebordet starter tipper jeg Nikolaus Jedlicka, Sander Lylloff, Mohamad Kowssarie og Adam Junglen sitter der og alle disse 4 unge og ekstremt lovende spillerne kan vinne og har en stor fremtid i poker foran seg. Rykte forteller at Nikolaus "Kaibuxxe" Jedlicka sopte inn over 2 mill $ online i juli, mannen er med andre ord hot så det holder og det virker som han spiller svært så avslappet i Barcelona. Når han også er chipleader i øyeblikket setter jeg stalltipset inn på at han drar inn 1.1 millioner euroene som står på spill i dag. Dette blir gøy å følge! Det er mulig å følge med på herligheta på
web-TV i regi av Pokerstars. Det blogges fra turneringa på en rekke steder, blant annet hos svenske Pokerstars og Aftonbladetsblogg.

Her er de 13 som spiller om en plass på finalebordet med stacken før dagens to bord starter:

Nikolaus Jedlicka, Østerrike, 879,000
Mika Paasonen, Finland, 715,000
Sander Lylloff, Danmark, 646,000
Juan Maceiras, Spania, 585,000
Mark Teltscher, Storbritania, 533,000
Adam Jungle, USA, 419,000
Trond Eidsvig, Norge, 339,000
Mohamad Kowssarie, Sverige, 294,000
Patrick Bruel, Frankrike, 270,000
Voitto Rintala, Finland, 253,000
Davidi Kitai, Belgia, 219,000
Greg Dyer, USA, 155,000
Philip Yeh, Sverige, 116,000

Ingen kommentarer: